Уважаеми родители,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи приятели и партньори,
Мили деца,
Честит 24 май! За шеста поредна година ще посрещнем заедно най-светлия празник от официалния ни календар – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Денят, в който славим буквите, просветата и книжовността, е особено значим за ръководството и общността на Частно средно училище „Евлоги и Христо Георгиеви”, защото нашата мисия е децата да учат заради радостта от знанието. Не робуваме на оценките и се стремим да бъдем обективни и честни. Стремежът ни е децата да открият вълшебството на буквите и книгите, да усетят силата на науката и да ги подготвим за утрешния свят, в който със знания и увереност ще могат да избират своя професионален път.
През последната една година се сблъскахме с много предизвикателства. И в личен, и в професионален план всеки от нас трябваше да преживее трудности, за които дори не подозирахме. Днес, една година по-късно, сме с още по-смели амбиции за успеха на нашите деца, защото Вие – уважаеми родители, преподаватели и приятели, ни дадохте увереност и мотивация, че вървим в правилната посока и продължаваме напред. Качественото образование, традиционните ценности и подкрепата за таланта на всяко дете са в основата на нашия общ успех. Това е нашата кауза, която с всяка изминала година намира все повече и повече съмишленици.
Оставаме заедно.
Днешният 24 май е празник на писмеността, на стремежа към духовно израстване и просвещение. Ден, в който наред с преклонението пред святото дело на братята Кирил и Методий си обещаваме да поддържаме жив пламъка на Знанието у нашите деца!
Бъдете здрави и вдъхновени!
Честит празник!