Уважаеми родители,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи деца,
Отново e 15-ти септември! Започва новата, осма учебна година за Частно средно училище “Евлоги и Христо Георгиеви”. Щастлива съм, че днес посрещаме нашите първокласници, които с нетърпение очакват да прелистят Буквара!
Традиционно, в началото на учебната година правим равносметка от постигнатото досега. Искрено се вълнувам, че общността на Частно средно училище “Евлоги и Христо Георгиеви” вече обединява над 200 семейства. Причината е, че за нас водещият принцип е качеството на образование, добрата среда и грижа, които нашите ученици получават. В основата на това обучение са ключовите знания и компетентности, критичното мислене, дигиталната и медийната грамотност, гражданското образование, предприемачеството, споделянето на общи ценности и мултикултурната среда.
Нашите ученици трябва да бъдат подготвени да взимат решения, да имат визия за бъдещето, да правят научни открития, да творят, да мечтаят. Да бъдат лидери!
И само за седем учебни години стените по коридорите на нашето училище са окичени с медали и грамоти за призовите места на децата ни. И през тази година учениците ни превзеха върховете на националния кръг на престижното състезание „Китайски езиков мост“ в категорията до 14-годишна възраст. Сякаш в ежедневие се превърнаха и отличните резултати на изпитите за международни езикови сертификати по китайски и английски език, а те са най-надеждният и безпристрастен образователен одит, който дава обективна оценка за качеството на обучение в нашето училище.
Скъпи родители,
Обръщам се към вас с думи на благодарност за проявеното доверие. Гордея се, че вече имаме общност, в която споделяме общи ценности и перспективи за развитие. Вие сте пример за своите деца и заедно ще успеем да им дадем шанс за успешна реализация и добра жизнена перспектива.
Успехът на един е успех за всички!
Затова продължаваме да се развиваме в условия на бързо променяща се социална среда, благодарение на нашия екип от висококвалифицирани и мотивирани преподаватели, които са нашата най-сигурна инвестиция.
Нека им благодарим!
Желая на всички ученици и учители, родители и партньори новата учебна година да бъде вълнуващо приключение в приказния свят на знанието и йероглифите!
И нека не забравяме основният принцип на Конфуций за доброто управление- а именно принципът за умереността, за умението да се придържаш винаги към златната среда и да избягваш крайностите.
Да бъдем здрави и вдъхновени! Да растем, мечтаем и успяваме заедно! На добър час!
Олга Ялъмова
Директор