Ученичката от втори клас в ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви“ Александра Петкова, спечелила първа награда и наградата за талант в тазгодишния конкурс „Китайски езиков мост“
Александра Петкова, 9-годишна ученичка в ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви” с изучаване на китайски език, поздравява своите съученици от Китай и от цял свят с прекрасна песен по случай 73-годишнината на КНР. Акомпанирайки си сама на пиано, малката Александра пее за красотата на света като бреговете на езерото Байкал, за любовта между хората от цял свят.
„Времето лети, но красивите мигове от миналото остават в душите ни и могат да се повтарят отново и отново, ще се видим отново….”, пее малката чаровница и изпълва сърцата и душите на всички с много любов!
През пролетта на 2022 г., когато спечели първо място в международното състезание „Китайски езиков мост”, Александра беше на 8 години и във втори клас. През новата учебна година тя навърши 9 години, ще бъде ученичка в трети клас и ще продължи да изучава с възторг и огромно желание любимия си китайски език!
Четете повече във в. “Китай днес” или на www.kitajdnes.com