Уважаеми родители и партньори,

Уважаеми преподаватели,

Скъпи приятели,

Мили деца,

Тази вечер посрещаме един от най-светлите празници – Рождество Христово, и правим равносметка за отиващата си година. Със сигурност 2020 беше необикновена, защото ни изправи пред много изпитания – и в личен, и в професионален план. Пандемията ни даде друга гледна точка за живота, ценностите и приоритетите ни. Трябваше да свикнем с нови видими граници и невидими ограничения, за които преди дори не подозирахме. Преживяхме лични страхове, но и се справихме с неподозирани предизвикателства.

Останахме заедно.

Днес сме по-съпричастни, по-смели и по-мъдри. И продължаваме да гледаме напред – с мисъл за новото, което ни предстои, и с желание да не отстъпваме от изискванията за качествено образование, които сами наложихме като модел на обучение в Частно средно училище „Евлоги и Христо Георгиеви” от създаването ни до днес. И през 2020 г. нашите ученици продължиха да се изявяват на призови места в различни състезания и олимпиади. Продължават и успехите им на изпитите за международни сертификати за владеене на китайски и английски език.

От календарната 2021 г. възпитаниците на ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви” ще получават държавно финансиране, но с това нашият стремеж да сме полезни на родителите и да подпомогнем децата да получат успешна реализация не спира. През декември т.г. ЧСУ “Евлоги и Христо Георгиеви” подписа споразумение с International Business School, Beijing Foreign Studies University – един от най-престижните университети в Китай. Училището и университетът ще си сътрудничат в организирането на езикови лагери и квалификация на преподаватели, а нашите ученици ще получават консултации при подготовката за кандидатстване в университета и ще имат предимство при получаване на стипендия за обучение.

 

Уважаеми родители,

Благодаря Ви от сърце, че въпреки трудностите продължаваме заедно и през новата 2021 година!

Желая на всички здраве, смелост и вдъхновение!

Светли празници!

Олга Ялъмова

Директор на Частно средно училище „Евлоги и Христо Георгиеви“