С голямо задоволство споделяме, че Калоян Николов от 8А клас беше отличен с трета награда в 17-то издание на състезанието „Китайски езиков мост“ за ученици над 12 години, провело се във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, на 27.04.2024 г.
Специално благодарим на госпожа Ли Юендзюн и г-н Веселин Найденов за всеотдайността при подготовката на нашите ученици.
Изпитваме възхищение и се гордеем с участието на нашите възпитаници за тяхното усърдие в изучаването на китайски език и култура. Благодарим и на другите ни участници – Елена Петрова от 8А клас и Никол Кирилова от 11А клас, които се справиха блестящо. Самото им участие в състезание от такъв мащаб е потвърждение за тяхната безкрайна упоритост, всеотдайност и старание в научаването на сложни китайски текстове и смелост да се изправят пред подобни предизвикателства.
Благодарим на г-жа Уан Мин, временно управляваща Посолството на Китайската народна република в България и на г-н Ян Тиен, завеждащ отдел „Образование“ към Посолството за организацията на събитието; на г-н Нейко Генчев, заместник-кмет на Община Велико Търново, на доц. д-р Анна Иванова, заместник-ректор на ВТУ, на Институт Конфуций към ВТУ – доц. д-р Искра Мандова и проф. Дун Юенсин, за цялостната подкрепа за провеждане на състезанието, за съдействие в популяризирането на резултатите на българските възпитаници в изучаването на китайски език и култура и най-вече за гостоприемството и всеотдайността на домакините.
Състезанието беше почетено и с присъствието и подкрепата на г-жа Аксиния Колева и г-жа Чън Ин, директори на Институт Конфуций София и доц. д-р Антония Цанкова, катедра „Китаистика“ на СУ.
Както всяка година, събитието беше и лично подкрепено от г-н Николай Ялъмов, председател и г-жа Олга Ялъмова, директор на ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви“.
Не на последно място бихме искали да изкажем преклонението си към всички учители, чиито сърца туптяха в ритъма на техните ученици и които чрез резултатите си, издигнаха имиджа на състезанието в България до непознати висини във владеенето на китайски език и отразяването на богатите аспекти на дълголетната китайска култура!
Поздравяваме всички, които бяха отличени с награди на тазгодишното състезание, а на останалите пожелаваме успех в следващите им изяви с китайски език!