На 2 юни учениците от 1А клас на ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви“, с ръководител г-жа Преслава Павлова (筱荣老师) и първокласници от China Tianjin Yinghua Experimental School, с ръководител г-жа Гао Юн (高云老师), проведоха онлайн урок „Детски глас през планини и реки“.
По време на онлайн обмена между учениците от Китай и България, първокласниците от двете страни създадоха незабравими познанства и осъществиха вълнуващ културен обмен. Учениците от китайска страна ни посрещнаха с песен и традиционна китайска поема и ни разказаха за традициите, свързани с предстоящия китайски фестивал „Празникът на драконовите лодки“ (端午节). Учениците от българска страна поздравиха новите си приятели с китайската песен „Благодарност“ и споделиха част от неповторимите ни обичаи, свързани с празниците „Баба Марта“, „Трифон Зарезан“ и „Празникът на розата“.
Идеята за провеждането на този онлайн обмен още в ранна възраст е да се засили разбирането на учениците за културите на двете страни, да се даде възможност за живо използване на езика и да направят първи стъпки в ролята си на малки дипломати на България и Китай.