Уважаеми родители, преподаватели, партньори, скъпи деца,
Днес e 15 септември. Започва новата (седма по ред) учебна година за Частно средно училище “Евлоги и Христо Георгиеви”. Щастлива съм, че можем да Ви посрещнем в училищния двор, но преди всичко Ви моля да поздравим първокласниците, които с нетърпение и трепет очакват да прекрачат училищния праг.
Добри дошли, прекрасни първокласници!
Седмата учебна година е повод за равносметка на постигнатото дотук – започнахме с четири деца в предучилищната група, а днес вече имаме два випуска ученици в гимназията. Няма да скрия вълнението си, че семействата на повече от 150 деца са избрали нашето училище.
За нас основен приоритет са качественото образование на учениците ни и подбраната мотивираща среда, с които се отличаваме. С гордост и вълнение ще Ви споделя, че училището ни вече завоюва своя достоен приз не само на българската, но и на международната образователна карта. Тази година наши възпитаници спечелиха първо и второ място и специална награда на престижното състезание „Китайски езиков мост“ за ученици от начални училища, организирано от Посолството на Китайската народна република в България и Институт „Конфуций“ в град София. Те ще представят страната ни на международното състезание, което ще се проведе през ноември и в което ще участват деца от целия свят. Успехите на нашите ученици на олимпиадите и състезанията вече са част от училищното всекидневие, а високите резултати на изпитите за езикови сертификати по китайски (HSK) и английски език (Cambridge) са най-надеждният образователен одит, който дава обективна оценка за качеството на обучението в нашето училище.
От 2021 година Частно средно училище „Евлоги и Христо Георгиеви” е одобрено от Министерството на образованието и науката за държавно финансиране, което ни дава допълнителна гаранция, че се развиваме в правилната посока, защото нашата мисия е да предлагаме достъпно и качествено образование. Нашата кауза е децата да се чувстват подготвени и уверени, че ще се справят с новите предизвикателства, че ще бъдат адаптивни и компетентни, свободни и конкурентни граждани на света. Тук те ще се научат, че успехът идва с много труд, любов към това, което се прави, и работа в екип.
Постижението на един е победа за всички.
Ежедневно полагаме всеотдайни усилия за прогреса на нашите деца.
С Ваша помощ, уважаеми родители, продължаваме да градим общност от съмишленици, която всяка година се увеличава. Продължаваме да се развиваме и дори в условията на пандемията и обучението в електронна среда успяхме не само да запазим, но и да надградим качеството на образователния си процес. Тук е мястото да благодаря и на екипа от преподаватели, които са нашата най-сигурна инвестиция.
Аплодисменти за просветителите!
Желая на всички ученици, преподаватели, родители и партньори новата учебна година да бъде на първо място здрава! Нека тя бъде едно незабравимо пътешествие в света на знанието и приятелството! Бъдете вдъхновени и не забравяйте, че тук растем, мечтаем и успяваме заедно!
На добър час!
Олга Ялъмова
Директор на Частно средно училище “Евлоги и Христо Георгиеви”