ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Къде се намира училището?

ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви” осъществява обучението в сграда на Софийския университет „Климент Охридски“ на бул. „Цар Борис III“ No: 224.

Как се хранят децата в училище?

За учениците от предучилищни подготвителни групи е осигурено здравословно хранене от лицензирана фирма, съгласно наредбите на МОН и МЗХ, включено в таксата. За учениците от 1 до 12-ти. клас, училището предлага възможност за целодневно хранене при желание на родителя, срещу допълнително заплащане. Училището предлага два вида менюта- вегетарианско и стандартно.

Родителите, които няма да ползват услугата “Храна”, е необходимо да осигуряват  ежедневно самостоятелно хранене на детето си в училище, отговарящо на изискванията за здравословно хранене.

Има ли уреден транспорт за учениците?

Да. Училището разполага с три собствени автобуса. Транспортът се заплаща допълнително, при желание на родителите. Транспортът се извършва до адрес и може да бъде в една (само сутрин или само вечер) или в две посоки (сутрин и вечер), както и от и до различни адреси. С предимство се записват деца, които заявяват транспорт в две посоки.

Има ли задължителна униформа за учениците?

Да. Учениците задължително носят училищна униформа. Официален костюм се носи на официални училищни събития, а за всеки ден задължителен елемент е униформената блуза с логото на училището. Униформата се закупува от родителите.

Позволени ли са мобилните телефони в училище?

Не. Телефоните се оставят сутрин срещу подпис при охраната на училището по класове.

Децата излизат ли ежедневно навън?

Да. Учениците се извеждат ежедневно в двора на училището в обедния отдих и след учебните часове, освен в случаите, когато метеорологичните условия не позволяват.