На 22.02.2024 г., на посещение в ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви“ беше делегация от Центъра за чуждестранни езици и сътрудничество към Министерството на образованието на Китай, водена от г-жа Дин Сянру, началник на отдел „Методическо осигуряване на педагогически специалисти“.
В състава на делегацията бяха още професор Джан Йенли, директор на Института за международно сътрудничество и култура към Университета за чужди езици в гр. Шанхай и професор Уан Лихун, директор на Института за специализирани преводи към Пекинския езиков университет, както и представители на посолството на КНР в София и на Институт Конфуций.
На проведената среща бяха обсъдени възможностите и перспективите за сътрудничество в сферата на образованието, обмяна на опит и отпускане на стипендии за допълнителна квалификация на нашите преподаватели в Китай, усъвършенстване на съществуващите учебни пособия, изпращане на китайски гост-преподаватели у нас и др.
Гостите се срещнаха с ученици от 1, 3, 5 и 8 клас и останаха впечатлени от знанията им по китайски език.
Визитата е част от поредица посещения на официални китайски представители у нас във връзка с отбелязването на 75-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Китай.